Training voor onzekere ruiter.

  • Rij je graag in de rijbaan of wil je genieten van de natuur, maar daar zie je tegenop?
  • Je zou zo graag ontspannen willen genieten van je paard of pony?
  • Loop je tegen vragen of problemen op?
  • Voel je je wat onzeker in wat je aan het doen bent?
  • Twijfel je of je paard of pony het wel aan kan of leuk vind?
training angstige ruiter
Vertrouwen

 

 

 

 

 

 

 

Wat kunnen wij voor je betekenen.

Wij helpen je graag. De eerste en de meest belangrijke stap heb jezelf al gezet om te erkennen dat er een angst is. Angst en twijfel kunnen veel oorzaken hebben. In een gesprek gaan we eerst bespreken waar het vandaan kan komen. Dat kan uit de jeugd komen en hoeft niet eens aan paarden gerelateerd te zijn. Bv een auto ongeluk kan enorm veel impact hebben op je zelfbeschermend vermogen, angst. Een grote verantwoordelijkheid, zoals een gezin of bedrijf. Hoeveel amazones hebben niet in eens angst na het krijgen van kinderen en herkennen zich zelf niet meer in het paard rijden. We bespreken niet alleen de ruiter, maar ook het paard of pony.

 

training angstige ruiterVanuit deze kennis gaan we bekijken of we in de rijbaan starten of juist in het bos. Wij, Geert Jan en Monique, bepalen dan samen met jou of een van ons komt of dat we eerst samen komen. In het bos zal Monique je begeleiden met een betrouwbaar paard.

Naast het paard gaan we al beginnen met de ontspanning, want hoe meer gespannen hoe moeilijker is het om te beginnen.

Al rijdend zullen we daarmee doorgaan en ook veel aandacht besteden aan het rijtechnische gedeelte. Hoe meer je weet wat je kan doen en moet laten, hoe begrijpelijker en vertrouwde het wordt.

Wanneer er echt een goede angst is bij de ruiter of paard, dan kunnen we het beste met privé lessen starten en later bespreken of aansluiting bij een van onze groepslessen ook mogelijk is.

Buiten rijden

Wij geven ook trainingen in het buiten rijden en je bent van harte welkom om je daar bij aan te sluiten. Deze trainingen zijn op verschillende niveaus en je kunt met ons overleggen welke het beste bij je past.

Deze trainingen worden vermeld op de website onder het kopje agenda en op onze Facebook pagina. De Boer Paardensport.

 

Wordt weer blij met je paard

Ook weer het plezier terug vinden? Voel geen schroom , maar neem gerust contact met ons op voor meer informatie.