Ik reed al jaren endurance en toch …..

| 0
Geke Verhoog
november 5, 2019
default image
    
Ik reed al jaren endurance en toch …..

Natuurlijk wist ik alles al van endurance hiha ( dacht ik )  – tenslotte reed ik al ± 15 jaar voordat ik met  Monique en Geert-Jan in aanraking kwam. Maar gelukkig ben ik erg leergierig en bleek de coaching een super goede aanvulling te zijn, heerlijk om te kunnen sparren en trainingsproblemen te kunnen overleggen.

De  1ste periode hebben we vooral  veel  lol gehad, zeker in het prachtige trainingsgebied de Eifel.

Tiaret moest weer langzaam opstarten na een lange periode eruit geweest te zijn maar naar mate hij beter werd, werden de trainingsschema’s ook strakker.

Ik heb meerdere keren Monique geappt, weet je zeker dat dit de bedoeling is voor een klasse III ….. jazeker 4/5 keer per week en ja  met trainingen van minimaal 3 uur ( pittig ) Maar het afgelopen jaar was het resultaat daar !! Een super mooi seizoen met allemaal goed uitgereden wedstrijden.

In de endurance moet alles kloppen, hoe langer de afstand, hoe hoger het tempo, des temeer moet de basis goed zijn, want anders gaat je paard kapot. Vooral de dressuur komt veel aan bod, wij hebben in Nederland niet het geluk van de heuvels en daardoor zul je toch meer aan gymnastiseren van je paard moeten doen. Echt een hele goede aanvulling met name van Geert-Jan !

Er blijft een hoop te leren, altijd – dus ook volgend jaar sluit ik graag weer aan om me verder te ontwikkelen, en wie weet op naar de 100+