Rijles.

rijlesWij geven les in vele takken van de paardensport en in ieder denkbare situatie Van jong, ouder, beginnend, angstig, gevorderde, herintreder in de rijbaan en buiten in het terrein.  Wij beoefenen de paardensport al vanaf onze jonge kinder jaren en nog steeds met veel plezier en passie.  Onderweg in al die jaren zijn wij ook veel misverstanden of miscommunicatie tegen gekomen tussen paard en ruiter. Het is voor ons een sport op zich geworden om ruiters en paarden verder te helpen en elkaar beter te begrijpen. Niet in  “hokus pokus” of vage bewoordingen, gewoon no nonsens in logica van het paard. We merken duidelijk wanneer de ruiter weet hoe hij of zijn met de juiste hulpen het “gesprek” aan kan gaan met zijn paard of pony er veel rust in het geheel komt.

Wij zien het als een missie om het paard te helpen, zoals een paard ons wil helpen.

Plezier

We scheppen er plezier in om anderen te helpen zichzelf en hun paard te verbeteren. Voor de een zal dat in de dressuur zijn, de ander weer springen, endurance, eventing en vergeet niet fijn kunnen rijden zonder wedstrijd ambities.

Het gaat om de samenwerking tussen ruiter, groom , eigenaar en het paard, ook bij de verzorging moet het fijn gaan. Wij hebben vele jaren ervaring  en de kennis van meerdere disciplines. Bovendien zorgen we ervoor  dat we op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de ruitersport.

 

rijles
Uitleg is de sleutel naar succes.

Angst, voorzichtig, onzeker

Ben je angstig geworden om wat voor een reden dan ook, dan kunnen wij ook helpen.  Het kan een onprettige ervaring zijn, maar ook als je lange tijd niet heb hebt gerede dan kan de onzekerheid toeslaan. Hoe vaak gebeurt het niet dat je als jonge ruiter een durfal was en later met een zak vol verantwoording , jezelf niet meer herkend.

Door de angst van de ruiter wordt je paard of pony ook wat onzeker en dan gaat het dubbel op.
Het gaat om gediplomeerde en ervaren instructie met KNHS licentie.