Drie dagen trainen in Duitsland  Eiffel, België en in Nederland met instructie

meerdaagse endurance trainingenDrie dagen staan in het teken van het paard en de ruiter, de groom is ook van harte welkom.

Deze dagen besteden we aandacht aan theorie en praktijk. Hierbij een video van een stukje theorie op een van de dagen

We maken heel wat uren in het zadel door en bij iedere clinic zal ook worden aangegeven voor welke doelgroep deze trainingsdagen bedoeld zijn.

Het is drie dagen boot-camp !  Drie dagen volop trainen met veel rijden in het terrein. Geert Jan en Monique zijn er beide om de deelnemers verder te helpen en dat gaat met groot enthousiasme.  Bij aankomst maak je eerst een mooi plekje voor je paard, daarna een korte lunch en gaan we te paard. We starten in de rijbaan, daar kijkt Geert Jan al direct waar aan gewerkt kan worden door Monique onderweg. De persoonlijke begeleiding begint al het eerste uur. Monique rijdt mee tussen de ruiters. Iedereen wisselt van positie, ook dat doen we vanaf dag 1.

De drie dagen werken we aan De zit, het geven van de juiste hulpen, de balans van ruiter en paard. recht rijden, wat en hoe bij welk type terrein, klimmen en dalen, wat bij b.v. boomwortels, wat bij plassen water, tempo wisselingen, en noem maar op.

Iedere dag wordt afgesloten met een evaluatie bij het genot van de wel verdiende maaltijd.

 

meerdaagse endurance trainingen

meerdaagse

 

 

 

 

 

 

Programma

Aankomst vrijdag plm. 12.30 uur.

Vrijdag Staptraining. In de Eifel en België gaan we de bergen in. Vooraf loswerken in de rijbaan met behulp van Geert Jan. Geert Jan en Monique kunnen dan al direct overleggen waar Monique buiten op per persoon aan kan werken. In de avond gaan we evalueren, plannen maken en kunnen daar zaterdag op verder trainen.

Zaterdag  . Deze dag trainen we in het terrein. Eifel en België volop in de bergen en werken we verder aan wat we vrijdag zijn tegengekomen.  Natuurlijk met voldoende rust en een goed verzorgde vetgate. In de Eifel is onze dochter Yara erbij. Zij woont daar is instructeur en internationale endurance ruiter, ze  helpt ook graag iedereen.  Voor deze dag is zij ook onze gids. 

Zondagmorgen  Starten we in de rijbaan en Geert Jan zal dan nog de laatste instructie geven en krijg je zo nodig aanwijzingen mee, waarmee je thuis verder kunt werken. Na deze les gaan we nog een paar uur de terrein in.

Zondagmiddag    Na de lunch, napraten en inpakken richting huis. Vertrek tijd plm. 15.00 u.

Grooms   kunnen overal bij worden betrokken. Bij de theorie, het werken in de baan en ook staan ze onderweg bij de bergtrainingen samen met Geert Jan.

Avonden  Wij zijn bij elkaar en er wordt echt veel besproken bij de BBQ ook geschikt voor veganisten en vegetariërs.
Deze dagen passeren er veel meer praktische zaken de rubriek dan alleen rijden.
Het zijn intensieve dagen waarin we hard werken, maar ook zeker lekker eten en veel plezier hebben met elkaar!

Voor het paard

is er een paddock en ruime sociale stal met stro en onbeperkt hooi. Zorg zelf voor je krachtvoer en je eigen paddock.

 

meerdaagse trainingen

Voor de ruiter en grooms

In de Eifel kunnen de ruiters en grooms  in een eigen camper, trailer etc overnachten of gebruik maken van een slaapplaats in een luxe chalet. In Nederland is dat per locatie anders

Duitse broodjes, BBQ met ook verse groenten en volop drinken.  Ook geschikt voor veganisten,  vegetariërs en andere wensen of diëten.

Let op : In de Eifel en België is Hoefbescherming rondom  absoluut verplicht.!   Voortuig is  aan te raden, door de steile hellingen die we ook in tempo nemen, kan het zadel naar achteren schuiven.  

Hierbij is nog een goede aanbieding van Goedhard endurance. Zij geven 20 % korting op een voortuig of voortuig de luxe  bij deelname aan onze meerdaagse trainingen. De code is bij ons op te vragen.                                                

Vragen?  Dan horen wij het graag.

 

meerdaagse
Pauze op de zaterdag voor paard en ruiter.