enduranceWij organiseren regelmatig begeleide eendaagse trainingen voor de wedstrijd enduranceruiter en de recreatieruiter met wedstrijdambitie op verschillende locaties in Nederland, maar vooral in het noordoosten. Veel ruiters die gaan beginnen met de endurance vergeten het belang van goede begeleiding. Wij willen daar dan ook de nadruk op leggen. Het is immers een andere tak van sport, waarbij andere eisen worden gesteld aan zowel ruiters als paarden. De meeste ruiters werken vaak alleen, komen voor onbeantwoorde vragen te staan of worden niet op een probleem geattendeerd. Ook niet op een probleem dat in de toekomst kan ontstaan, wanneer ze op deze manier doorgaan. Allemaal heel logisch, maar vaak hebben ze wat hulp nodig om dat in te zien. Wij hebben vele jaren ervaring en kennis van meerdere takken van de ruitersport.

De begeleide trainingen staan bol van de leermomenten. We behandelen alle onderdelen van de endurance training: van  staptraining en tempotraining. We nemen vaak ook een vetgate op in de ritten, waarbij de wedstrijdsituatie zoveel mogelijk benaderd wordt.

Ook voor de grooms zijn deze trainingsdagen zeer interessant. Met name Geert Jan heeft enorm veel ervaring met het groomen tijdens wedstrijden op alle niveau’s, in Nederland en het buitenland. De grooms zijn dan ook van harte welkom. Zij krijgen ‘les’ en tips voor het verzorgen van paard en ruiter in de vetgate en voor het voorbrengen van het paard bij de dierenarts. We oefenen het voorbrengen aan de hand wordt met de paarden.  Er is ook altijd tijd voor theorie en je kunt ons alles vragen over alles dat met endurance training en het rijden van wedstrijden te maken heeft.

Na afloop is er altijd een evaluatie met een hapje en een drankje.