over ons
Caro en Yara

Training in het buiten rijden

 

Endurance is eigenlijk duurwerk, kracht, techniek en uithoudingsvermogen. Dat kan in een competitie, de endurancewedstrijden en je kunt ook zelf lange ritten maken met je paard of pony.

Deze tak van de paardensport is ook prachtig om te beoefenen.  Veel buitenrijden over ongelijk terrein in verschillende weersituaties . Lange tijd met je paard op stap.

 

Begeleiding

 

Wij helpen je graag op pad met een goede begeleiding en een antwoordt te vinden op je vragen die je tegen zal komen.

Hoe bouw je een training op? Waar wil je naar toe werken? Wat en hoe op de verschillende ondergrond? Wat met zon, wat met regen? Berg op, berg af? etc.

Verder helpen we met het geven van de juiste hulpen, balans, recht richten en nog veel meer.

 

In onze groepstrainingen rijden we in een klein groepje en wij zorgen ervoor dat de combinaties bij elkaar passen. Wij begeleiden vanaf de ruiters of paard die hun eerste rit gaan maken tot en met internationale enduranceruiters.

De begeleide trainingen staan bol van de leermomenten. We behandelen alle onderdelen van de endurance training: van staptraining en tempotraining. We nemen vaak ook een vetgate(pauze) op in de ritten, waarbij de wedstrijdsituatie zoveel mogelijk benaderd kan worden.

 

Ook voor de grooms(verzorgers) zijn deze trainingsdagen zeer interessant. Geert Jan heeft naast zelf wedstrijdruiter te zijn geweest, ook veel ervaring met het groomen tijdens wedstrijden op alle niveaus, in Nederland en het buitenland. De grooms zijn dan ook van harte welkom. Zij krijgen ‘les’ en tips voor het verzorgen van paard en ruiter in de vetgate en voor het voorbrengen van het paard bij de dierenarts. We oefenen het voorbrengen aan de hand wordt met de paarden.  Er is ook altijd tijd voor theorie en je kunt ons alles vragen over alles dat met endurance training en het rijden van wedstrijden te maken heeft.

Na afloop is er altijd een evaluatie met een hapje en een drankje.

Een fijne plek om andere ruiters te ontmoeten en we hebben echt een gezellige dag met onze paarden.

Klik op  lemelerberg  voor een korte impressie van de mogelijkheden op Lemelerberg.

Lemelerberg