Trainingsgroep endurance: TEAM DE BOER.

De trainingsgroep is zeer intensief en hulp op maat.

Het is voor ruiters die zowel fysiek als mentaal gemotiveerd zijn, voldoende tijd en de mogelijkheid hebben om hier aan deel te nemen.   Het gaat echt richting topsport.

Er zal na iedere training huiswerk meegeven worden.

We gaan dieper op de materie in en er is veel aandacht voor de persoonlijke begeleiding. Dit vraagt meer tijd voor jou en voor ons.

 

 

 

Bijeenkomsten/Trainingen

Er zijn 8 vaste bijeenkomsten waarin we zowel theorie als praktijk combineren. Een aantal in de aanloop naar het wedstrijdseizoen en ook nog in de loop van het jaar. Dit om de begeleiding nog meer te verfijnen.

De trainingen bestaan uit slow distance training , gecombineerde training (dressuur en in het terrein), vetgate en groomtraining, dressuur, galop trainingen. 

Zodra onze Ruiter Vitaal coach weer in Nederland is, zal ze trainingen met de ruiters verzorgen.

We verwachten ook fitte ruiters.

Grooms is bij bijeenkomsten van harte welkom.

Ben je 21 jaar of jonger, dan heb je ook de luxe om een combinatie te maken met de jeugdgroep. Je mag dan een training inwisselen van de groep voor een training bij de jeugdgroep. Je houdt dan wel de intense begeleiding van de trainingsgroep.

 

De begeleiding zal op maat gemaakt worden voor jou en je paard. je houdt ons dan ook goed op de hoogte van de ontwikkeling, zodat we het ook op tijd kunnen bijstellen.  Een treetje erbij of juist even een stapje terug.  Ook je plannen voor de wedstrijden gaan we samen overleggen. We zijn er voor alle vragen en helpen we je naar de antwoorden.  Er is geen limiet voor het aantal contact momenten. 

We hebben een WhatsApp-groep voor kleine mededelingen, open vragen en elkaar op de hoogte houden.

 

Theorie en praktijk

In de theorie en zover mogelijk ook in de praktijk behandelen we o.a.:

* Een trainingsprogramma en daar houden we dan ook contact over, zodat we dat op de beste manier kunnen bijstellen.

* Wedstrijdplanning, Voeding, Reizen en stalling op een wedstrijd

* Wedstrijdtactiek

* Management paard, ruiter en grooms

* Blessurepreventie, ook gericht op hogere klasse

* Evaluatieformulieren om het verloop van de wedstrijd en groomen bij te houden met daarna een bespreking.

* De informatie zal zeker in de loop van het jaar groeien en inbreng is van harte welkom.

* Ruiter vitaal trainingen.

* Voor de liefhebber kunnen we in de training aandacht besteden aan een “rijmaatje” met het zelfde doel

* In overleg met de deelnemers: Uitnodigen van deskundigen.

Is deze groep geschikt voor jou?

Dit programma is voor ruiters die veel tijd en energie in hun doel kunnen steken.

Twijfel je of deze groep bij je past? Stel je dan de volgende vragen:

* Volg ik mijn trainingsprogramma ook met slecht weer?

* Heb ik de motivatie en de mogelijkheid om echt een grote stap te zetten.

* Heb ik de mogelijkheid om mijn paard voorrang te verlenen op andere activiteiten?

* Feestje of trainen?

* Een wedstrijd staat in mijn opbouw naar mijn doel, maar mijn broer is ook jarig. Wat doe je?

* Gaat bij bovenstaande vragen de sport voor of andere leuke zaken? Of ben je in staat beide te regelen?

 

Verdere vragen?

* Ik wil een steun en toeverlaat om mij verder te helpen. Ik kan mijn vragen kwijt.

* Ik vind het prettig om naast de kleine vragen te kunnen stellen, om ook maandelijks een persoonlijk gesprek te hebben.

* Hoe kom ik van klasse 2 verder. Hoe doe ik dat?

* Ik ben klasse 3 of 4 en wil verder, sneller, internationaal? Hoe doe ik dat?

* Ik wil CEI gaan starten

*Ik wil graag grotere meerdaagse gaan rijden

* Ik wil in het buitenland starten.

* Wat heb ik nodig om verder te komen, qua training, harnachement, grooms, mogelijkheden, conditie van de combinatie en je team.

* Ik vind het fijn om in een team te rijden

 

Team de Boer:

We gaan zeker weer verder met Team de Boer.  We hebben afgelopen jaar gemerkt hoe mooi het is om samen in een team te rijden. Steun in goede en mindere tijden, support op wedstrijden en heel duidelijk “Samen word je sterk”  Met deelname aan deze traningsgroep is er de mogelijkheid om plaats te nemen in het Endurance Team.

We gaan weer gezamenlijk op zoek naar sponsors.

*Om onze kleding verder uitbreiden.

*Als Team gaan we in overleg met elkaar om iets speciaals te ondernemen om de kennis uit te breiden.

*Lezingen, Clinics, Workshops. Locatie huren voor extra trainingen en nog meer.

 

Deelname vergoeding:

Incl. huur accommodatie voor combination trainingen       € 510,-

Heb je eerder deelgenomen aan onze coaching.                 € 475,-

 

Bij vragen, schroom niet en stel ze ons.

 

Hartelijk groet

Geert Jan & Monique de Boer

 

Ervaringen van deelnemers:

oktober 3, 2019

Wat is het mooiste om met mijn paard te doen?

Dat vroeg ik mij af, met mijn paard naar buiten de natuur in en lange ritten rijden. En dan niet alleen maar buiten ritten maken maar zorgen dat je net zoveel conditie krijgt als het paard zelf. Endurance kwam op mijn pad, het trok mijn interesse.Ik ben begonnen met trainingen te volgen bij Monique en Geert Jan de Boer, 2 fanatieke mensen bezeten van de paardensport! Door deze ontmoeting werd het al snel een doel. Bewuster worden van mijn paard, en van mezelf. Tijdens de trainingen krijg ik van Monique begeleiding m.b.t. de “rijerij”. Ook mijn paard wordt goed bekeken, beweging, bespiering, zadel, en het voerbeleid enz. Ook heb ik handvatten gekregen om te zorgen voor mijn paard en mezelf. Bij Monique kan ik altijd terecht met vragen, samen denken in oplossingen zo leuk.

Altijd samen strevend naar verbetering met het uiteindelijke doel een goed lopend en blij paard.

Ik ben begonnen in de instructie, dit jaar zit ik in de trainingsgroep ik hou wel van fanatiek. Hier heb ik ook veel leuke mensen ontmoet. Wat ik mooi vindt zijn de trainingsgroep ontmoetingen en Clinics die georganiseerd worden. Ook wordt ik enthousiast van de dressuurlessen van Geert Jan deze zijn erg leerzaam. Daarnaast ook uitleg gehad m.b.t groomen, vetcheck, voorbrengen, vetgate, hartslagen, snelheid en vooral wijsheid tijdens wedstrijden.   Er komt heel wat bij kijken.In bijna 2 jaar ben ik door Monique en Geert Jan aardig wijs geworden om deze mooie sport te kunnen uitvoeren.Starten in klasse 3 is nu de bedoeling en dat gaat lukken!!! Ondertussen ben ik voor de 3e keer naar de Eiffel geweest voor trainingen. Een 3 daagse training met veel hoogte meters, dressuurlessen en gezelligheid. Hier hebben we veel van geleerd, super om te zien hoe mijn paard en ik hier steeds beter in worden. De galoptraining in Renswoude heb ik als bijzonder ervaren.

Deze manier van trainen past persoonlijk goed bij mij lekker fanatiek en bewust!

Sportieve groet: Gerrie Geessinck

oktober 17, 2019

 

wat is enduranceDe familie de Boer ken ik al jaren.

Toen ik in 2011/2012 de stap nam om in de discipline endurance van nationaal naar internationaal te gaan, heb ik gevraagd of zij mij konden helpen. Dit leidde tot een hecht team, waarbij Monique en Geert-Jan hun kennis en kunde vaak hebben gedeeld en ingezet  voor, tijdens en na vele CEI avonturen. Zij waren en zijn aanwezig bij vrijwel alle wedstrijden. Een gevolg daarvan was o.a. dat ik met mijn eigen gefokte paard in het kader gekomen en geselecteerd werd voor de Wereld Ruiter Spelen 2014. Met Monique en Geert-Jan finishten we als team ook driemaal succesvol een 160km. Maar ook trokken we in een nabeschouwing samen lessen als het een keer minder succesvol verliep. Waar kon het aan gelegen hebben, hoe zouden we dit een volgende keer kunnen voorkomen. Je leert elke keer weer bij! Dat geldt ook voor de grooms binnen ons team, ook zij worden begeleid en van tips en trucs voorzien door Monique en Geert-Jan.

Behalve volwassenen, weten Monique en Geert-Jan ook de jeugd te enthousiasmeren. Naast dat hun eigen drie kinderen succesvol zijn in de hippische sport, hebben zij ook enkele tegenwoordige Nederlandse toppers in de endurance in hun beginjaren als Young Riders begeleid. Mijn eigen kinderen -die net komen kijken in de hippische sport, genieten van de wedstrijden en de zorg voor paarden eromheen, ook dat is mede een verdienste van Monique en Geert-Jan.

Helen Zandbelt-de Vries

 

 

oktober 23, 2019

Adviezen

Wat we altijd erg prettig vinden is de open houding, de goede adviezen en het warme contact waarbij het altijd mogelijk is om tijdens een training, in een telefooncontact jullie allebei snel en goed te bereiken zijn.
Vooral vind ik  de bijeenkomsten prettig waarbij de mogelijkheid van een hogere frequentie van samenkomen over het jaar heen mogelijk is. Dit verbindt. Dit maakt dat je actief kunt blijven. Ook tussen de wedstrijden door en in het winterseizoen.
 

Trainingen die niet alleen gericht zijn op de ruiter en het paard, maar ook de noodzakelijke voeding voor het paard, vóór, tijdens en na de wedstrijden.  Overige aandachtspunten die parten kunnen spelen in de endurancesport.  Geert Jan kan dit met passie tussendoor aan wie het maar wil horen meegeven.

 
Wat en waar het ook is: Jullie zijn er beiden altijd.  We bedoelen dan fysiek of telefonisch.  Jullie ondersteunen ook zo nodig op afstand, ook bij internationale wedstrijden.  Het is fijn dat jullie weten wat onze planning is en waar we zitten.  In Nederland zelf sluiten jullie zelf ook aan op het wedstrijdveld. Jullie motto: Zichtbaar en bereikbaar maken jullie waar.
 
Gaat het goed dan is dit aan jullie gezichten af te lezen. Gaat het minder komt er huiswerk en advies zodat het voor een volgende keer voorkomen wordt. Dus op leervermogen van ruiter en grooms wordt ingespeeld.
 
Voor mij als ruiter heb ik al mijn zorgen en tegenslagen met jullie mogen en kunnen delen.  Hoe ik als ruiter vast ben gelopen, uren met jullie aan de telefoon gezocht heb naar het probleem. Altijd zoekend naar dé oplossing. Betrokken bij dierenartsafspraken, met zadelmakers etc.  Dank zij jullie raad, meedenken en luisterend oor heb ik weer stappen kunnen maken in deze mooie sport. En ja...............stiekem krijg ik altijd weer een stapeltje huiswerk mee. De wens. om de 120 km wordt volgend jaar, 2020, dankzij jullie heel realistisch. Dank voor jullie geloof in mijn paardje en in mij.
 
Lieve groetjes
Annemarie Aerts
en haar ouders Kees en Carin

 

oktober 23, 2019
 
 
 

trainen buiten rijden

In het najaar van 2017 ben ik voor de eerste keer bij Monique en Geert Jan langs geweest in Beerzerveld. Voor een rijles in de rijbak van Geert Jan en daarna op pad met Monique.
Ik liep tegen een probleem aan dat mijn merrie echt niet voorop in de groep wilde lopen en verder behoorlijk stakerig gedrag vertoonde bij het voorwaarts rijden. 
Die les was een eyeopener voor mij & Arwen 🙂 
 
Begeleiding
In 2018 heb ik daarop deelgenomen aan het trainingsprogramma om vervolgens dit jaar te opschalen naar het intensieve trainingsprogramma. Hele fijne start van het seizoen met stapritten op de Lemelerberg, dressuurlessen in de bak en vervolgens meer snelheid en afstand in de latere (galop)trainingsritten. En, niet te vergeten de fantastische weekenden in de Eifel. Daar komt alles samen: dressuurlessen, intensieve trainingsritten, groomen, theorie, overleg en heel veel gezelligheid! 
 
Geert Jan en Monique hebben samen zo veel kennis en ervaring dat er voor elk ‘probleem’ wel een oplossing is. 
Wij zijn door de begeleiding een veel betere combinatie geworden en mijn zwarte dame heeft nog steeds karakter, maar de rafelige randjes zijn eraf 🙂
 
Dank jullie wel daarvoor!
 
grtz. Pauline
 
 
november 5, 2019

Natuurlijk wist ik alles al van endurance hiha ( dacht ik )  – tenslotte reed ik al ± 15 jaar voordat ik met  Monique en Geert-Jan in aanraking kwam. Maar gelukkig ben ik erg leergierig en bleek de coaching een super goede aanvulling te zijn, heerlijk om te kunnen sparren en trainingsproblemen te kunnen overleggen.

De  1ste periode hebben we vooral  veel  lol gehad, zeker in het prachtige trainingsgebied de Eifel.

Tiaret moest weer langzaam opstarten na een lange periode eruit geweest te zijn maar naar mate hij beter werd, werden de trainingsschema’s ook strakker.

Ik heb meerdere keren Monique geappt, weet je zeker dat dit de bedoeling is voor een klasse III ….. jazeker 4/5 keer per week en ja  met trainingen van minimaal 3 uur ( pittig ) Maar het afgelopen jaar was het resultaat daar !! Een super mooi seizoen met allemaal goed uitgereden wedstrijden.

In de endurance moet alles kloppen, hoe langer de afstand, hoe hoger het tempo, des temeer moet de basis goed zijn, want anders gaat je paard kapot. Vooral de dressuur komt veel aan bod, wij hebben in Nederland niet het geluk van de heuvels en daardoor zul je toch meer aan gymnastiseren van je paard moeten doen. Echt een hele goede aanvulling met name van Geert-Jan !

Er blijft een hoop te leren, altijd – dus ook volgend jaar sluit ik graag weer aan om me verder te ontwikkelen, en wie weet op naar de 100+