trainingsgroepCoaching: Trainingsgroep endurance

Ook in 2021 gaan we door met de endurance trainingen. We kunnen je 2 verschillende programma’s aanbieden.

 

Met de ervaringen van afgelopen jaren passen we onze programma ieder jaar weer aan om meer in te kunnen spelen op de behoefte van de ruiters en hun teams.

Het aantal ruiters dat uitgedaagd wil worden om echt hun grenzen te verleggen en alle informatie tot zich nemen en ook ons overstelpt met vragen is sterk groeiende. Leven al een (sub)topsporter. Herken jij jezelf hierin, dan is de trainingsgroep een goede keus.

                                                        Herken jij je hierin?  Dan is de Trainingsgroep vats iets voor jou…..

Daarnaast is er ook veel belangstelling van groep ruiters die iets minder fanatiek is en of minder tijd heeft voor de endurancesport en toch heel veel willen leren en graag begeleiding hierbij hebben. Deze groep is ook geschrikt voor de ruiter zonder wedstrijd ambities en toch veel meer willen leren over het rijden en verzorging ..

 • De Trainingsgroep: Fanatiek met tijd en mogelijkheden om zeer gericht te werk te gaan.
 • De Instructiegroep: Ruiters die zich ook willen verbeteren, maar die graag een iets minder intensief programma volgen.

 

We plannen een aantal trainingen in het begin van het jaar om zo het seizoen direct goed te kunnen beginnen. Om het hele seizoen door te kunnen monitoren vinden er ook trainingen in het seizoen plaats.

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je meer informatie wil en of het een en ander wil bespreken.

Trainingsgroep is zeer intensief.

Het is voor ruiters die zowel fysiek als mentaal gemotiveerd zijn, voldoende tijd en de mogelijkheid hebben om hier aan deel te nemen. Het gaat al aardig richting topsport. De groep blijft beperkt voor een klein aantal deelnemers en iedere bijeenkomst ontmoeten we elkaar allemaal.  Er zal na iedere training huiswerk meegeven worden

Wij starten in januari met  de eerste bijeenkomst, daarin maken we kennis met elkaar en wordt er al theorie gegeven.. 

*inclusief voor 2021: Ruiter vitaal traject. Het verbeteren van kracht en conditie, waarbij de focus ligt op van ruiter specifieke vaardigheden. Net als voor je paard wordt er hier ook aandacht besteed aan de training en -voedingsplan voor de ruiter

 

 

Er zijn 8 vaste bijeenkomsten waarin we zowel theorie als praktijk combineren. Een aantal in de aanloop naar het wedstrijdseizoen en ook nog in de loop van het jaar. Dit om de begeleiding nog meer te verfijnen.  Buiten de “losse” contact momenten zal er iedere maand een persoonlijke evaluatie plaats vinden.

De trainingen bestaan uit slow distance training , gecombineerde training, vetgate en groomtraining, dressuur, galop trainingen. 

Ruiter vitaal trainingen. Deze trainingen proberen we zoveel mogelijk te combineren met de een van de andere bijeenkomsten

De gesloten facebook groep wisselen we met elkaar informatie uit ook om samen te groeien in de sport.

Theorie en praktijk

In de theorie en zover mogelijk ook in de praktijk behandelen we o.a.:

 • Een trainingsprogramma en daar houden we dan ook contact over, zodat we dat op de beste manier kunnen bijstellen.
 • Wedstrijdplanning, Voeding, Reizen en stalling op een wedstrijd
 • wedstrijdtactiek
 • Management paard, ruiter en grooms
 • Blessurepreventie, ook gericht op hogere klasse
 • Evaluatieformulieren om het verloop van de wedstrijd en groomen bij te houden met daarna een bespreking.
 • Rijmaatje voor extra trainingen 
 • en nog veel meer

De informatie zal zeker in de loop van het jaar groeien en inbreng is van harte welkom.

Twijfel of dit bij je past?
 • Ja want, ik heb de motivatie en de mogelijkheid om echt een grote stap te zetten
 • Ja want, ik volg mijn trainingsprogramma ook met slecht weer
  trainingsgroep
 • Ja want, ik heb de mogelijkheid om mijn paard voorrang te verlenen op andere activiteiten
 • Ja want, in het seizoen gaat mijn training voor een feestje
 • Ja want, ik laat een wedstrijd in opbouw naar mijn doel voorgaan voor een verjaardag
 • Ja want, ik kan werk , gezin, familie, vrienden en de sport goed regelen.
Verdere vragen?
 • Ik ben klasse 3 of 4 en wil verder, sneller, internationaal? Hoe doe ik dat?
 • Hoe kom ik van klasse 2 verder. Hoe doe ik dat?
 • Ik wil in het buitenland starten.
 • Wat heb ik nodig om verder te komen, qua training, harnachement, grooms, mogelijkheden, conditie van de combinatie en je team.
 • Ik wil een steun en toeverlaat om mij verder te helpen. Ik kan mijn vragen kwijt.
 • Ik vind het prettig om naast de kleine vragen te kunnen stellen, om ook maandelijks een persoonlijk gesprek te hebben.

 

Heb je zin om mee te doen?  Heb je vragen of twijfel je of je geschikt bent?  Neem dan contact met ons op en wij staan je graag te woord.

Deelname vergoeding:

deelname 2021                                                               € 510,-

Heb je eerder deelgenomen aan onze coaching.                 € 460,-

Inclusief ruiter vitaal coach training  t.w.v.             € 250,-

Korting op onze trainingen die je naast de geplande trainingen wil volgen,  b.v meerdaagse o.a. in de Eifel, galoptraining etc

Met een mooie aanbieding van Goedhard endurance 10% korting op een nieuw hoofdstel

 

Ervaringen van deelnemers:

oktober 3, 2019

Wat is het mooiste om met mijn paard te doen?

Dat vroeg ik mij af, met mijn paard naar buiten de natuur in en lange ritten rijden. En dan niet alleen maar buiten ritten maken maar zorgen dat je net zoveel conditie krijgt als het paard zelf. Endurance kwam op mijn pad, het trok mijn interesse.Ik ben begonnen met trainingen te volgen bij Monique en Geert Jan de Boer, 2 fanatieke mensen bezeten van de paardensport! Door deze ontmoeting werd het al snel een doel. Bewuster worden van mijn paard, en van mezelf. Tijdens de trainingen krijg ik van Monique begeleiding m.b.t. de “rijerij”. Ook mijn paard wordt goed bekeken, beweging, bespiering, zadel, en het voerbeleid enz. Ook heb ik handvatten gekregen om te zorgen voor mijn paard en mezelf. Bij Monique kan ik altijd terecht met vragen, samen denken in oplossingen zo leuk.

Altijd samen strevend naar verbetering met het uiteindelijke doel een goed lopend en blij paard.

Ik ben begonnen in de instructie, dit jaar zit ik in de trainingsgroep ik hou wel van fanatiek. Hier heb ik ook veel leuke mensen ontmoet. Wat ik mooi vindt zijn de trainingsgroep ontmoetingen en Clinics die georganiseerd worden. Ook wordt ik enthousiast van de dressuurlessen van Geert Jan deze zijn erg leerzaam. Daarnaast ook uitleg gehad m.b.t groomen, vetcheck, voorbrengen, vetgate, hartslagen, snelheid en vooral wijsheid tijdens wedstrijden.   Er komt heel wat bij kijken.In bijna 2 jaar ben ik door Monique en Geert Jan aardig wijs geworden om deze mooie sport te kunnen uitvoeren.Starten in klasse 3 is nu de bedoeling en dat gaat lukken!!! Ondertussen ben ik voor de 3e keer naar de Eiffel geweest voor trainingen. Een 3 daagse training met veel hoogte meters, dressuurlessen en gezelligheid. Hier hebben we veel van geleerd, super om te zien hoe mijn paard en ik hier steeds beter in worden. De galoptraining in Renswoude heb ik als bijzonder ervaren.

Deze manier van trainen past persoonlijk goed bij mij lekker fanatiek en bewust!

Sportieve groet: Gerrie Geessinck

oktober 17, 2019

 

wat is enduranceDe familie de Boer ken ik al jaren.

Toen ik in 2011/2012 de stap nam om in de discipline endurance van nationaal naar internationaal te gaan, heb ik gevraagd of zij mij konden helpen. Dit leidde tot een hecht team, waarbij Monique en Geert-Jan hun kennis en kunde vaak hebben gedeeld en ingezet  voor, tijdens en na vele CEI avonturen. Zij waren en zijn aanwezig bij vrijwel alle wedstrijden. Een gevolg daarvan was o.a. dat ik met mijn eigen gefokte paard in het kader gekomen en geselecteerd werd voor de Wereld Ruiter Spelen 2014. Met Monique en Geert-Jan finishten we als team ook driemaal succesvol een 160km. Maar ook trokken we in een nabeschouwing samen lessen als het een keer minder succesvol verliep. Waar kon het aan gelegen hebben, hoe zouden we dit een volgende keer kunnen voorkomen. Je leert elke keer weer bij! Dat geldt ook voor de grooms binnen ons team, ook zij worden begeleid en van tips en trucs voorzien door Monique en Geert-Jan.

Behalve volwassenen, weten Monique en Geert-Jan ook de jeugd te enthousiasmeren. Naast dat hun eigen drie kinderen succesvol zijn in de hippische sport, hebben zij ook enkele tegenwoordige Nederlandse toppers in de endurance in hun beginjaren als Young Riders begeleid. Mijn eigen kinderen -die net komen kijken in de hippische sport, genieten van de wedstrijden en de zorg voor paarden eromheen, ook dat is mede een verdienste van Monique en Geert-Jan.

Helen Zandbelt-de Vries

 

 

oktober 23, 2019

Adviezen

Wat we altijd erg prettig vinden is de open houding, de goede adviezen en het warme contact waarbij het altijd mogelijk is om tijdens een training, in een telefooncontact jullie allebei snel en goed te bereiken zijn.
Vooral vind ik  de bijeenkomsten prettig waarbij de mogelijkheid van een hogere frequentie van samenkomen over het jaar heen mogelijk is. Dit verbindt. Dit maakt dat je actief kunt blijven. Ook tussen de wedstrijden door en in het winterseizoen.
 

Trainingen die niet alleen gericht zijn op de ruiter en het paard, maar ook de noodzakelijke voeding voor het paard, vóór, tijdens en na de wedstrijden.  Overige aandachtspunten die parten kunnen spelen in de endurancesport.  Geert Jan kan dit met passie tussendoor aan wie het maar wil horen meegeven.

 
Wat en waar het ook is: Jullie zijn er beiden altijd.  We bedoelen dan fysiek of telefonisch.  Jullie ondersteunen ook zo nodig op afstand, ook bij internationale wedstrijden.  Het is fijn dat jullie weten wat onze planning is en waar we zitten.  In Nederland zelf sluiten jullie zelf ook aan op het wedstrijdveld. Jullie motto: Zichtbaar en bereikbaar maken jullie waar.
 
Gaat het goed dan is dit aan jullie gezichten af te lezen. Gaat het minder komt er huiswerk en advies zodat het voor een volgende keer voorkomen wordt. Dus op leervermogen van ruiter en grooms wordt ingespeeld.
 
Voor mij als ruiter heb ik al mijn zorgen en tegenslagen met jullie mogen en kunnen delen.  Hoe ik als ruiter vast ben gelopen, uren met jullie aan de telefoon gezocht heb naar het probleem. Altijd zoekend naar dé oplossing. Betrokken bij dierenartsafspraken, met zadelmakers etc.  Dank zij jullie raad, meedenken en luisterend oor heb ik weer stappen kunnen maken in deze mooie sport. En ja...............stiekem krijg ik altijd weer een stapeltje huiswerk mee. De wens. om de 120 km wordt volgend jaar, 2020, dankzij jullie heel realistisch. Dank voor jullie geloof in mijn paardje en in mij.
 
Lieve groetjes
Annemarie Aerts
en haar ouders Kees en Carin

 

oktober 23, 2019
 
 
 

trainen buiten rijden

In het najaar van 2017 ben ik voor de eerste keer bij Monique en Geert Jan langs geweest in Beerzerveld. Voor een rijles in de rijbak van Geert Jan en daarna op pad met Monique.
Ik liep tegen een probleem aan dat mijn merrie echt niet voorop in de groep wilde lopen en verder behoorlijk stakerig gedrag vertoonde bij het voorwaarts rijden. 
Die les was een eyeopener voor mij & Arwen 🙂 
 
Begeleiding
In 2018 heb ik daarop deelgenomen aan het trainingsprogramma om vervolgens dit jaar te opschalen naar het intensieve trainingsprogramma. Hele fijne start van het seizoen met stapritten op de Lemelerberg, dressuurlessen in de bak en vervolgens meer snelheid en afstand in de latere (galop)trainingsritten. En, niet te vergeten de fantastische weekenden in de Eifel. Daar komt alles samen: dressuurlessen, intensieve trainingsritten, groomen, theorie, overleg en heel veel gezelligheid! 
 
Geert Jan en Monique hebben samen zo veel kennis en ervaring dat er voor elk ‘probleem’ wel een oplossing is. 
Wij zijn door de begeleiding een veel betere combinatie geworden en mijn zwarte dame heeft nog steeds karakter, maar de rafelige randjes zijn eraf 🙂
 
Dank jullie wel daarvoor!
 
grtz. Pauline
 
 
november 5, 2019

Natuurlijk wist ik alles al van endurance hiha ( dacht ik )  – tenslotte reed ik al ± 15 jaar voordat ik met  Monique en Geert-Jan in aanraking kwam. Maar gelukkig ben ik erg leergierig en bleek de coaching een super goede aanvulling te zijn, heerlijk om te kunnen sparren en trainingsproblemen te kunnen overleggen.

De  1ste periode hebben we vooral  veel  lol gehad, zeker in het prachtige trainingsgebied de Eifel.

Tiaret moest weer langzaam opstarten na een lange periode eruit geweest te zijn maar naar mate hij beter werd, werden de trainingsschema’s ook strakker.

Ik heb meerdere keren Monique geappt, weet je zeker dat dit de bedoeling is voor een klasse III ….. jazeker 4/5 keer per week en ja  met trainingen van minimaal 3 uur ( pittig ) Maar het afgelopen jaar was het resultaat daar !! Een super mooi seizoen met allemaal goed uitgereden wedstrijden.

In de endurance moet alles kloppen, hoe langer de afstand, hoe hoger het tempo, des temeer moet de basis goed zijn, want anders gaat je paard kapot. Vooral de dressuur komt veel aan bod, wij hebben in Nederland niet het geluk van de heuvels en daardoor zul je toch meer aan gymnastiseren van je paard moeten doen. Echt een hele goede aanvulling met name van Geert-Jan !

Er blijft een hoop te leren, altijd – dus ook volgend jaar sluit ik graag weer aan om me verder te ontwikkelen, en wie weet op naar de 100+