*Coachinggroep met en zonder instructie/ trainingen

Dit is een begeleidingsprogramma voor ruiters, met advies en ondersteuning per combinatie, in jouw tempo, interesse en behoefte.

Bij het lezen van dit programma kun je zien wat wij je te bieden hebben en maak er vooral gebruik van.

Bij dit programma kun je meer na je eigen tijd en mogelijkheden indelen en wij zijn er om je te helpen.

 • Met instructie: Het enige wat wij wel vragen is om op zoveel mogelijke geplande dagen aanwezig te zijn om je zo optimaal mogelijk te helpen.
 • Zonder instructie: vragen wij om de eerste bijeenkomst in februari aanwezig te zijn voor de beste voortzetting op afstand.

Vraag je je af of deze groep geschikt voor je is?  

* Je bent een startende enduranceruiter

* Of Je rijdt wel in een hogere klasse, maar wil meer ondersteuning

* Je wil graag ondersteuning en een handvatten om verder te komen.

* Je wil graag iemand waar je op terug kunt vallen met je vragen

* Je hebt wel de gelegenheid om te trainen en dagen te volgen, maar je hebt ook nog veel andere verplichtingen.

* Via deze groep ontmoet je meer ruiters met hetzelfde doel.

1e training: Is gezamelijk met en zonder instructie.

We starten in februari met een introductiedag met paard. Een mooi manier om kennis te maken en direct te beginnen met een goede start.

Deze dag stellen wij je aanwezigheid op prijs.

Voor ons is het belangrijk om je te ontmoeten voor het verdere verloop van de begeleiding.

*voorstellen van je paard met voordraven

* Rijles in de rijbaan gericht op de endurance, met nabespreking

* Advies en huiswerk mee om aan de slag te gaan

* Bespreking van paard en harnachement.

* Bespreking geschiedenis

*Bespreking van het trainingsprogramma, waarvan je de theorie eerder hebt ontvangen.

*Wedstrijdplanning

 

instructiegroep

 

*Met instructie: Hierna volgen training 2 t/m 5

Bij iedere training zal er een onderwerp behandeld worden, dit zal ook vermeld staan bij de geplande datums. Reken dus op volle dagen met een training. Groom is altijd welkom.

Door deze dagen te bezoeken kunnen we gericht werken, omdat we elkaar al kennen en wij weten waar je staat in de training. We kijken terug op het huiswerk en geven gerichte nieuwe opdrachten waarop je thuis verder kunt gaan.

Deze twee trainingen geven wij in de eerste helft van het jaar. Uit ervaring is deze opzet het beste wat in de behoefte voorziet. Er blijven nog twee trainingen over om in de loop van het jaar je te helpen met de vooruitgang die je hebt gemaakt.

 

De datums worden op tijd bekend gemaakt, zodat je op tijd vrij kunt regelen en of je grooms mee kunt vragen.

Bij iedere training zal de extra aandacht zijn voor 1 of meerdere onderwerpen. Denk aan:

 

 • Bv: Groomtraining en wat te doen bij een vetgate. Wedstrijd nabootsen  instructiegroep
 • Management van ruiter en paard voorbereiding thuis, tijdens en na een wedstrijd
 • Trainingsprogramma in de groep bespreken
 • Wedstrijdplanning, gezamenlijk bespreken om er samen met plezier naar toe te leven
 • Naar aanleiding van je vragen zal er ook steeds meer behandeld worden

Daarbij ondersteunen we je in theorie met je programma, training en wedstrijd, voeding etc. en alle vragen je hebt.

 • Online clinic over trainen en verzorging van endurance paarden.

Stel dat je ook nog graag andere takken van de sport beoefend met je paard, dan kunnen we ook overleggen hoe je die activiteiten het best kan plannen. Door onze ervaringen in de eventing, dressuur, spring en natuurlijk  met de endurance, samen met de opleidingen en levenslange ervaring, kunnen wij op vele vlakken helpen.

De WhatsApp groep: gehele coachinggroep is om met elkaar af te spreken, ideeën uit te wisselen en algemene vragen.  Deze appgroep maakt het ook dat je gezamenlijk met de sport bezig bent. Vrijwillige deelname.

*Zonder instructie Helpen we je vooral op afstand. De eerste bijeenkomst is dan om jullie beter te leren kennen en alvast de eerste aanwijzingen te kunnen geven. Dan hebben we het beste beeld van jullie en dat is van grote waarde voor advies speciaal voor jullie.

Verder kun je je dan per training opgeven. Of van de coachinggroep of 1 van onze losse trainingen. Let wel dit is niet verplicht.  De training wordt eerst gevuld met ruiters *met instructie en dan aangevoeld *zonder instructie

Iedereen kan extra losse trainingen volgen tegen korting.

 

Daarbij ondersteunen we je in theorie met je programma, training en wedstrijd, voeding etc en alle vragen je hebt.

Online clinic over trainen en verzorging van endurance paarden.

De WhatsApp groep gehele coachinggroep is om met elkaar af te spreken, ideeën uit te wisselen en algemene vragen.  Deze appgroep maakt het ook dat je gezamenlijk met de sport bezig bent. Vrijwillige deelname.

 

Ben je 21 jaar of jonger, dan heb je ook de luxe om een combinatie te maken met de jeugdgroep. Je mag dan een training inwisselen van de groep voor een training bij de jeugdgroep. Je houdt dan wel de begeleiding van de coachinggroep.

 

Vergoeding voor deelname met een jaar begeleiding:   € 260,-

Heb je eerder deelgenomen aan onze coaching.           € 245,-

Het hele programma zonder de trainingen 2 t/m 5       € 150,-

 

Korting voor de coachinggroep:

 • Bij de overige 1 daagse trainingen
 • Bij de dressuur, spring en eventing lessen
 • Bij de meerdaagse trainingen. In Nederland en Buitenland B.v. in de Eifel, Duitsland.

Wanneer je aangesloten bent bij 1 van onze groepen, dan ontvang je altijd als eerste de activiteiten die worden georganiseerd. Dus voordat het online komt en ben je altijd de eerste die kan aansluiten.

 

Zij er vragen, dan horen wij het graag.

Sportieve groet   Geert Jan & Monique de Boer

                                  

                                                              

november 5, 2019

Na een periode van 3 jaar alleen groomen en zelf niet gereden te hebben, ben ik begin 2019 begonnen bij Monique en Geert-Jan als deelnemer van de instructiegroep. Ik was een erg voorzichtige ruiter die vooral niks durfde te vragen van mijn paard aangezien ze erg ziek was geweest 2 jaar daarvoor, maar die toch wel weer serieus wilde beginnen en begeleiding nodig had bij wat ik nu wel kon vragen en wat nu niet. Met andere woorden, ik moest redelijk aan het handje worden mee genomen met het maken van mijn trainingsschema en doelen stellen en bij het rijden van mijn paard. Van voorzichtige ruiter ben ik veranderd naar een zelfverzekerde ruiter die weer durft te vertrouwen op haar gevoel, soms nog wel (als het om afstanden verleggen of zwaarder maken van de training) met bevestiging van Monique maar dat word al steeds minder. Ik heb weer toekomstplannen durven maken voor de lange termijn en we zouden als ons zadel geen roet in het eten had gegooid eind van het seizoen van 2019 zelfs de 85 km starten!
Volgend jaar start ik niet meer als deelnemer in de begeleiding van de instructiegroep maar als deelnemer in de Coachingsgroep. Dankzij de begeleiding en lessen van Geert-Jan en Monique gaat het heel goed en gaan we nu een stapje verder! Volgend Seizoen gaan we voor de afronding van de Novice kwalificatie om richting de CEI wedstrijden te gaan werken. Ik ben echt heel erg blij dat ik me heb opgegeven en vind het jammer dat ik dit niet eerder heb gedaan aangezien ik een jaar ervoor het bijna wilde doen maar er net niet genoeg lef ervoor had. Niet alleen ik zie hoeveel we zijn gegroeid als combinatie maar ook de mensen om mij heen zien het verschil en daar ben ik enorm trots op!

Gr Jeantine

februari 11, 2020

Springen, dressuur en nu endurance

‘Toen ik na springen en dressuur met endurance begon, had ik behoefte aan begeleiding op het gebied van trainingsmethodes, trainingsschema’s maken en de manier van wedstrijden rijden. Monique en Geert-Jan hebben alles heel uitgebreid uitgelegd.
Wat ik ook heel fijn vind, is de begeleiding op de wedstrijden. In de vetgate staan ze op de een of andere manier altijd ineens naast je op het moment dat je even niet weet hoe je het moet aanpakken! Die steun en hulp is super. 
Ook tijdens de trainingen in het terrein coachen Monique en Geert-Jan de Boer op allerlei vlakken. Van houding en zit van mij als ruiter tot tempo en lichaamsgebruik van mijn paard. 
Deelname aan de coachingsgroep is een bijna 24/7 ondersteuning. Als er iets is of je wil even bevestiging ergens voor, kun je bellen. Ik vind het heel prettig om altijd op Monique en Geert-Jan terug te kunnen vallen. Het helpt mij en mijn paard echt verder.'