Coaching: Instructiegroep endurance

instructiegroepOok in 2020 gaan we door met de coaching van endurance combinaties. We hebben 2 verschillende trainingsprogramma’s ontwikkeld waaruit je kunt kiezen.                  Met de ervaringen van afgelopen jaren hebben we ons trainingsprogramma uitgebreid om meer in te kunnen spelen op de behoefte van de ruiters en hun team.

Het aantal ruiters dat uitgedaagd wil worden om echt hun grenzen te verleggen en alle informatie tot zich nemen en ook ons overstelpt met vragen is sterk groeiende. Herken jij jezelf hierin, dan is mogelijk programma A een goede keus.

Daarnaast is er ook veel belangstelling van groep ruiters die iets minder fanatiek is en of minder tijd heeft voor de endurancesport en toch heel veel willen leren en graag begeleiding hierbij hebben.

 

 

Programma

Ben jij dit? Dan is programma B een goede keus.

  1. De Trainingsgroep: Fanatiek met tijd en mogelijkheden om zeer gericht te werk te gaan.
  2. De Instructiegroep: Ruiters die zich ook willen verbeteren, maar die graag een iets minder intensief programma volgen.

Lees verderop, voor een uitgebreide beschrijving van de beide trainingsprogramma’s.

Hierbij hebben wij ook de nadruk gelegd op afgesproken trainingen in het eerste gedeelte van het jaar om nog beter voorbereid te zijn in het wedstrijd seizoen.

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je meer informatie wil en of het een en ander wil bespreken

 

Instructiegroep is een begeleidingsprogramma voor ruiters, met advies en ondersteuning op maat.

 

In februari starten we met de eerste bijeenkomst met paard en te paard. Het is een les in de rijbaan met les van Geert Jan de Boer, we bespreken je paard, het harnachement en  nemen de plannen door. Je gaat naar huis met je eerste huiswerk om je doel te bereiken. 

Hierna volgen nog 3 vaste trainingen in de eerste helft van het jaar.
Bij iedere training zal er ook thema behandeld worden, dit zal ook vermeld staan bij de geplande datums. Reken dus op volle dagen met een training.

Stel dat je ook nog graag andere takken van de sport beoefend met je paard, dan kunnen we ook overleggen hoe je die activiteiten het best kan plannen. Door onze ervaringen als eventing, dressuur, spring en natuurlijk enduranceruiter samen met de opleiding kunnen wij op vele vlak helpen.

instructiegroep

 

Onderwerpen.

  • Theorie en zo mogelijk ook in de praktijk o.a.
  • Groomen, een groom is hierbij van harte welkom
  • Trainingsprogramma opstellen.
  • Wedstrijdplanning,
  • Management,
  • Blessurepreventie
  • Na aanleiding van jullie vragen en wensen zal er steeds meer behandeld worden.

 

 

 

Vraag je je af of deze groep geschikt is?

*Ik ben startende of heb enkele wedstrijden al gereden, maar wil graag goed beginnen.

*Ik rij in de hogere klasse, maar wil graag feedback en hulp om jezelf te verbeteren.

*Ik wil graag ondersteuning en een handvatten om verder te komen.

*Ik wil graag iemand waar ik op terug kan vallen met mijn vragen

*Ik heb wel de gelegenheid om te trainen en dagen te volgen, maar ik heb ook nog veel andere verplichtingen.

*Via deze groep ontmoet ik meer ruiters met hetzelfde doel.

 

Heb je zin om mee te doen?  Heb je vragen of twijfel je of je geschikt bent?  Niet twijfelen, maar neem contact met ons op. We helpen je graag.

 

Vergoeding:

 Excl te huren locaties                                                                    € 245,-

Heb je eerder deelgenomen aan onze coaching.                           € 220,-

Vervolg begeleiding maanden juli t/m december.                          €  85,-

Korting op trainingen, rijlessen, meerdaagse trainingen, galoptraining .

Met een mooie aanbieding van Goedhard endurance. 10% korting op een nieuw hoofdstel

 

Deelneemster aan de instructiegroep
november 5, 2019

Na een periode van 3 jaar alleen groomen en zelf niet gereden te hebben, ben ik begin 2019 begonnen bij Monique en Geert-Jan als deelnemer van de instructiegroep. Ik was een erg voorzichtige ruiter die vooral niks durfde te vragen van mijn paard aangezien ze erg ziek was geweest 2 jaar daarvoor, maar die toch wel weer serieus wilde beginnen en begeleiding nodig had bij wat ik nu wel kon vragen en wat nu niet. Met andere woorden, ik moest redelijk aan het handje worden mee genomen met het maken van mijn trainingsschema en doelen stellen en bij het rijden van mijn paard. Van voorzichtige ruiter ben ik veranderd naar een zelfverzekerde ruiter die weer durft te vertrouwen op haar gevoel, soms nog wel (als het om afstanden verleggen of zwaarder maken van de training) met bevestiging van Monique maar dat word al steeds minder. Ik heb weer toekomstplannen durven maken voor de lange termijn en we zouden als ons zadel geen roet in het eten had gegooid eind van het seizoen van 2019 zelfs de 85 km starten!
Volgend jaar start ik niet meer als deelnemer in de begeleiding van de instructiegroep maar als deelnemer in de Coachingsgroep. Dankzij de begeleiding en lessen van Geert-Jan en Monique gaat het heel goed en gaan we nu een stapje verder! Volgend Seizoen gaan we voor de afronding van de Novice kwalificatie om richting de CEI wedstrijden te gaan werken. Ik ben echt heel erg blij dat ik me heb opgegeven en vind het jammer dat ik dit niet eerder heb gedaan aangezien ik een jaar ervoor het bijna wilde doen maar er net niet genoeg lef ervoor had. Niet alleen ik zie hoeveel we zijn gegroeid als combinatie maar ook de mensen om mij heen zien het verschil en daar ben ik enorm trots op!

Gr Jeantine

De overstap naar Endurance met mijn paard.
februari 11, 2020

Springen, dressuur en nu endurance

‘Toen ik na springen en dressuur met endurance begon, had ik behoefte aan begeleiding op het gebied van trainingsmethodes, trainingsschema’s maken en de manier van wedstrijden rijden. Monique en Geert-Jan hebben alles heel uitgebreid uitgelegd.
Wat ik ook heel fijn vind, is de begeleiding op de wedstrijden. In de vetgate staan ze op de een of andere manier altijd ineens naast je op het moment dat je even niet weet hoe je het moet aanpakken! Die steun en hulp is super. 
Ook tijdens de trainingen in het terrein coachen Monique en Geert-Jan de Boer op allerlei vlakken. Van houding en zit van mij als ruiter tot tempo en lichaamsgebruik van mijn paard. 
Deelname aan de coachingsgroep is een bijna 24/7 ondersteuning. Als er iets is of je wil even bevestiging ergens voor, kun je bellen. Ik vind het heel prettig om altijd op Monique en Geert-Jan terug te kunnen vallen. Het helpt mij en mijn paard echt verder.'